

Szeroki wybór płatności dla każdego
Nie masz pewności? Zapłać u kuriera DPD.
30 dni na odstąpienie od umowy / gwarancja 2 lata
Każdy produkt pochodzi bezpośrednio od producenta
Pakowarka próżniowa służy do pakowania próżniowego produktów spożywczych w przeznaczone do tego specjalne worki. Dzięki takiemu pakowaniu żywność zachowuje dłużej świeżość oraz wartości odżywcze.
Do pakowarki pasują worki moletowane do pakowania próżniowego żywności:
W przypadku pakowania mięsa i ryb zaleca się najpierw żywność umieścić na 1-2 godzin w zamrażarce. Pozwoli to związać soki naturalnie obecne w żywności, a także pozwoli zachować jej kształt. Jeżeli nie jest możliwe wstępne schłodzenie żywności, zaleca się umieścić luźno zwinięty ręcznik papierowy pomiędzy żywnością, a krawędzią worka przeznaczoną do zgrzania. Ręcznik wchłonie soki, które wydostaną się z żywności podczas odsysania powietrza.
Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Blanszowanie zatrzyma działanie enzymów, które mogą doprowadzić do utraty smaku, koloru i struktury. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. Czas blanszowania zależy od rodzaju warzywa. Im drobniejsze i delikatniejsze warzywa tym krótszy czas blanszowania. Blanszowanie można przeprowadzić też za pomocą kuchenki mikrofalowej lub pary wodnej.
W przypadku pakowania serów zaleca się pakować pozostały ser po każdym użyciu. Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.
Producent TOYA S.A. ul. Sołtysowicka 13-15 51-168 Wrocław Polska info@yato.pl +48 71 32 46 278
Gwarancja
Produkt jest objęty roczną gwarancją producenta w przypadku zakupu na firmę lub 2-letnią gwarancją w przypadku zakupu przez klienta indywidualnego. Szczegóły dotyczące warunków gwarancyjnych znajdują się na stronie producenta.