Popularne

PRÓŻNIOWA ZGRZEWARKA DO FOLII PAKOWARKA LUND 140W

109,20 zł
Brutto
AL64FAF09B77
987 Przedmioty
Stan
Nowy
Marka
Lund
Moc
140
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
1.1
Zasilanie
sieciowe
Kod producenta
67880
Model
67880
Kolor dominujący
biały
Materiał
metal,tworzywo sztuczne
Waga produktu
0.82
Szerokość produktu
26
Wysokość produktu
5.5
Głębokość produktu
16
Maksymalna szerokość zgrzewu
22
Podciśnienie
0.6
Wydajność pompy
11
Ilość
  Dostawa wciągu 24h!

kurier ></div></body></html>

  Bezpieczne płatności

płatności2

  Zakup na raty z PayU

Szeroki wybór płatności dla każdego

  Płatność za pobraniem

Nie masz pewności? Zapłać u kuriera DPD.

  zwrot/gwarancja

14 dni na odstąpienie od umowy / gwarancja 2 lata

  Oficjalny dystrybutor

Każdy produkt pochodzi bezpośrednio od producenta

PAKOWARKA PRÓŻNIOWA DO ŻYWNOŚCI 140W

LUND 67880

Pakowarka próżniowa służy do pakowania próżniowego produktów spożywczych w przeznaczone do tego specjalne worki. Dzięki takiemu pakowaniu żywność zachowuje dłużej świeżość oraz wartości odżywcze.

  • w pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego
  • prosta i wygodna obsługa
  • maksymalna szerokość folii 22 cm, długość według potrzeb
  • stabilna praca dzięki gumowanym nóżkom
  • włącznik bezpieczeństwa
  • przycisk zgrzewania Seal
  • instrukcja obsługi w języku polskim

Do pakowarki pasują worki moletowane do pakowania próżniowego żywności:

  • indeks 67887 o wymiarach 20x30 cm (50 szt w opakowaniu).

ZALETY

FUNKCJA ZGRZEWANIA

  • pozwala na zgrzewanie specjalnych worków przeznaczonych do użytku w pakowarkach próżniowych

PROSTA I WYGODNA OBSŁUGA

  • w pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego

PRZYCISK ZGRZEWANIA "SEAL"

  • ułatwia pakowanie delikatnych produktów lub produktów zawierających płyny

UCHWYT KABLA

  • miejsce na kabel umożliwia schowanie nadmiaru przewodu

DANE TECHNICZNE

  • Moc [W]: 140
  • Szerokość worka (max) [mm]: 22
  • Przepływ powietrza [l/min]: 11
  • Wytwarzane podciśnienie [kPa]: od -40 do -60
  • Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 260 x 160 x 55 [mm]
  • Masa netto [kg]: 0,8
  • Klasa ochronności: II
  • Stopień ochrony [IP]: IPX0
  • Napięcie [V]: 230
  • Częstotliwość [Hz]: 50

Porady dotyczące pakowania próżniowego żywności

  • Najlepsze rezultaty można osiągnąć w przypadku pakowania próżniowego świeżej żywności.
  • Gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
  • Podczas podgrzewania potraw zapakowanych próżniowo przy użyciu kuchenki mikrofalowej należy zawsze przedziurawić w kilku miejscach worek, co pozwoli wydostać się gorącemu powietrzu.
  • Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.
  • Jeżeli jakość żywności pogarsza się, pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces, ale nigdy go nie zatrzyma. Bakterie beztlenowe oraz mikroorganizmy mogące działać w środowisku o niskiej zawartości tlenu nadal mają wpływ na pogorszenie się jakości żywności.
  • Pakowanie mięs i ryb

W przypadku pakowania mięsa i ryb zaleca się najpierw żywność umieścić na 1-2 godzin w zamrażarce. Pozwoli to związać soki naturalnie obecne w żywności, a także pozwoli zachować jej kształt. Jeżeli nie jest możliwe wstępne schłodzenie żywności, zaleca się umieścić luźno zwinięty ręcznik papierowy pomiędzy żywnością, a krawędzią worka przeznaczoną do zgrzania. Ręcznik wchłonie soki, które wydostaną się z żywności podczas odsysania powietrza.

  • Pakowanie warzyw

Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Blanszowanie zatrzyma działanie enzymów, które mogą doprowadzić do utraty smaku, koloru i struktury. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. Czas blanszowania zależy od rodzaju warzywa. Im drobniejsze i delikatniejsze warzywa tym krótszy czas blanszowania. Blanszowanie można przeprowadzić też za pomocą kuchenki mikrofalowej lub pary wodnej.

  • Pakowanie serów

W przypadku pakowania serów zaleca się pakować pozostały ser po każdym użyciu. Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.

Zawartość opakowania

  • pakowarka próżniowa
  • instrukcja obsługi

WYMIARY

Dodatkowe informacje

Nowy produkt

Oceń produkt